Kötelező biztosítás
Új vagy használt autót, motorkerékpárt, robogót vagy kisteherautót vásárolt, esetleg üzembentartó változás történt? A gépjárműve hazavitele előtt szüksége lesz kötelező felelősségbiztosításra, azaz érvényes KGFB szerződéssel kell rendelkeznie. Jó, ha tudja, hogy közúti ellenőrzés esetén a rendőr jogosult ellenőrizni felelősségbiztosításunk meglétét és érvényességét, sőt ha külföldre utazunk, feltétlenül szerezzük be és legyen nálunk a zöldkártya is, melyet a biztosítónk térítésmentesen a rendelkezésünkre bocsát.
 
Évfordulós KGFB váltáson gondolkodik?
Új kötelező biztosításra van szüksége?
Válasszon független összehasonlító díjtáblázatunkból!

 
Legyen szó évfordulós kötelező biztosításról, – így akár biztosító váltásról és újrakötésről, – vagy azonnali KGFB szerződésről, megújult honlapunk és biztosítás kalkulátorunk segítségével könnyedén összehasonlíthatja a hazai biztosító társaságok KGFB ajánlatait és kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő biztosítási terméket.
Tájékoztatjuk, hogy az általunk üzemeltetett digitális összehasonlító felületek független oldalak, a megjelenített biztosítási ajánlatok nem szponzorált termékek, ezért oldalunkon nem találhatóak kiemelt ajánlatok sem.
 
A kötelező biztosítás kalkulációjának és összehasonlításának menete:
 1. Az oldal alján lesz egy „KGFB díjszámítás” gomb, melynek megnyomása után kapni fog egy kérdőívet.

 2. A kérdések segítségével megadhatja a biztosításkötés okát, a személyes adatait, a biztosítandó gépjármű paramétereit, annak használatával kapcsolatos részleteket, valamint kiválaszthatja a díjkedvezményekre jogosító feltételeket.

 3. Ezt követően kapni fog egy díjtáblázatot a biztosító társaságok aktuális KGFB ajánlataival, melyek közül kiválaszthatja az önnek leginkább megfelelőt.

 4. Kötelező gépjármű-felelősség biztosítását felületünkön akár azonnal megkötheti, ezzel időt és energiát is megtakaríthat.

 5. Az Eurorisk továbbítja az Ön által megadott e-mail címre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatát, valamint a későbbiek folyamán a szerződéséhez kapcsolódó dokumentumokat megtalálja a Személyes Menü Szerződéseim menüpontjában a megkötött szerződéseinél.

 

Amennyiben kérdése adódik a díjszámítás vagy a szerződés megkötése folyamán, állunk rendelkezésére a feltüntetett elérhetőségeinken.

Magyarországon 13 biztosítótársaság kínál KGFB termékeket. Az Eurorisk az alábbi 12 társaság termékeit mutatja be:
 • Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
 • Allianz Hungária Zrt.
 • Generali Biztosító Zrt.
 • Genertel Biztosító Zrt.
 • Gránit Biztosító Zrt.
 • Groupama Biztosító Zrt.
 • K&H Biztosító Zrt.
 • KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
 • UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
 • UNIQA Biztosító Zrt. 
 
Kalkuláljon a biztosító társaságok KGFB ajánlatai között, és kösse meg az Önnek legkedvezőbbet akár azonnali fedezettel!

 
 
Díjkalkuláció - Szerződéskötés - Teljes körű ügyintézés - Online – Azonnal
 
Az Eurorisk jelenleg mintegy 120.000 gépjármű kötelező felelősségbiztosítását kezeli.
Gépjármű flották biztosítása esetén az Eurorisk egyedi konstrukciók kidolgozását is vállalja.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást KGFB-nek, vagy Gfb-nek szokás rövidíteni, de népszerű nevén általában „kötelezőnek” hívják. A kötelező biztosítás arra szolgál, hogy a gépjármű üzemeltetése során másoknak okozott károkat az üzembentartó helyett a biztosító térítse meg. Éppen ezért közúti forgalomban gépjármű csak úgy vehet részt, ha érvényes KGFB szerződéssel rendelkezik. A kötelezőre vonatkozó egységes szabályokat a 2009. évi LXII. törvény szabályozza. Fontos jogszabály még ezen kívül a 21/2011 (VI.10.) NGM rendelet, amely a bonus-malus rendszerről szól.
 

Vonatkozó jogszabályok:

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

2012. évi CII. törvény a biztosítási adóról

21/2011. (VI.10.) NGM rendelet (Bonus/Malus rendszer)

34/2009. (XII. 22.) PM rendelet (Zöldkártya rendelet)Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.16
PoweredBy: SK Trend Kft