Brutál károk a pénteki vihar után: rengeteg dolga volt a tűzoltóknak
Brutális viharkárokA pénteki vihar miatt eddig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség. Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok - közölte a katasztrófavédelem.

A tűzoltói beavatkozások nagy részét kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adta. A faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.
 
Helyenként a hirtelen lezúduló esőt nem tudta elvezetni a csatornarendszer és a sok víz okozott fennakadásokat. Húsz lakóházból a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzni a vizet. Néhány lakóház elektromos szekrényébe is befolyt a víz és ez vezetett elektromos tüzekhez, füstöléshez.
 
Budapesten és Pest megyében több lakóházba is villám csapott, ami miatt meggyulladt a házak tetőszerkezete. Több helyen fák gyulladtak ki a villámlástól, a tűzoltók mindegyiket megfékezték.
 
Volt ahol épületek tetejét és kéményét is megbontotta az erős szél, sok helyen pedig a dió és tojás méretű jégeső rongálta meg a házak tetejét. Baranya megyében eddig több mint háromszáz sérült házról érkezett bejelentés, ezeknek a tetejét rongálta meg a szél, vagy a jég. Az eddigi adatok szerint Sellyén 245, Drávaiványin 61, Okorágon pedig 21 épületben keletkezett kár.
 
Öt közeli megyéből kilenc tűzoltóautóval 36 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. A tűzoltók munkáját több mentőcsapat is segíti, nyolc megyéből 66-an érkeztek ide 16 járművel. A sérült tetőkről kell eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd lefóliázni, hogy ne ázzanak be. A munkát a katasztrófavédelem helyi operatív törzse irányítja.

Forrás: Pénzcentrum

Amennyiben lakásbiztosítás után érdeklődik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

 


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft